Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata warzywna do dziczyzny

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 3 sztuki
seler 1 sztuka
pietruszka 2 sztuka
cebula 4 sztuki
ocet balsamiczny 3 łyżki
tymianek 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata warzywna do dziczyzny

Wszystkie warzywa kroimy i mieszamy. Polewamy octem balsamicznym, dodajemy tymianek i mieszamy. Następnie wkładamy dziczyznę, dokładnie przykrywamy warzywami i odstawiamy na 2-3 w chłodne miejsce w celu skruszenia mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 18.11.2012 19:29
pysznie sie zapowiada
Beatris 23.09.2011 09:44
Tylko gdzie można kupić dziczyznę? Z chęcią bym wypróbowała przepis.
Joanna108
Joanna108 28.01.2011 08:38
Bardzo lubię marynaty na bazie octu balsamicznego.
PaniMISIOWA 16.01.2011 09:30
wspaniale musi nią przechodzić mięso!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak