Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa mięsno-porowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 1 kg
wywar mięsny 3 l
por 2 szt
marchew 2 szt
makaron świderki 1/2 opakowanie
żółty ser 10 dag
pieprz
sól
serek śmietankowy 2 serki (topiony)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa mięsno-porowa

Do mięsa mielonego dodać przyprawę do mięsa mielonego i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Z porów usunąć wierzchnie liście, umyć i pokroić w drobne paski. Marchew obrać, pokroić w drobną kostkę. wywar mięsny doprowadzić do wrzenia, włożyć warzywa i mięso, gotować około 20 minut. Gdy warzywa będą miękkie, dodać serki topione i wsypać makaron. Przyprawić solą i pieprzem na małym ogniu, od czasu do mieszając. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 29.01.2011 10:20
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak