Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z wieprzowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 50 dag
cebula 2 szt
sznycel wieprzowy 2 szt
żółty ser starty 5 dag
olej 3-4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z wieprzowiny

Pomidory zalać wrzątkiem, zdjąć skórkę, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Mięso umyć i pokroić w kostkę, smażyć na łyżce oleju, przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego, dodać cebulę i pomidory, chwilę smażyć, do potrawy dodać 200 ml wody, doprawić solą i pieprzem, gotować przez 5 minut. Mięso włożyć do półmiska, polać sosem i posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 24.08.2011 10:43
lubię takie dania
Roman5 28.01.2011 06:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak