Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20dag
mąka 4łyżki
mleko 1litr
jajko 4szt
śliwki węgierki 0,5kg
cukier 2łyżeczki
bułka tarta pikantna 6łyżek
olej 4łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z ryżu

Ciasto ryżowe
Ryż wypłukać,odcedzić na sicie,potem ugotować w lekko osolonym mleku,odcedzić.Przestygnięty ryż mieszamy z żółtkami.Białka ubić,połączyć z ryżem,następnie dodać mąkę i wyrabiać ciasto,aż stanie się gęste.Śliwki umyć,naciąć i usunąć pestki.Z ciasta formować małe knedle,a do środka wkładać małą śliwkę,którą możemy obtoczyć w cukrze.Knedle obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażyć na gorącym oleju.Podawać na ciepło.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 09.03.2011 13:31
ciekawe!
ziutula
ziutula 02.03.2011 07:40
smacznego....
stokrotka 10.02.2011 09:23
ciekawe, ciekawe
Krystyna32 07.02.2011 15:43
pyszne :)
eli82 04.02.2011 10:10
takich jeszcze nie jadłam
aga130982 28.01.2011 16:36
mniam
Małgorzata106 28.01.2011 16:19
pewnie są przepyszne
Małgorzata106 28.01.2011 16:19
pewnie są przepyszne
kanu83 27.01.2011 09:28
Zjadłbym:)
Kate131 23.01.2011 09:20
ciekawe
Ania67 21.01.2011 09:05
Na pewno zrobię
ben-ka 17.01.2011 10:25
Takich knedli jeszcze nie jadłam:)
pacpaw 16.01.2011 18:26
ciekawe polaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak