Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 3 łyżki
masło 10 dag
cukier puder 20 dag
śmietana 3 łyzi
sok z cytryny do smaku
aromat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

W malym rondelku rozgrzać masło, wsypać cukier puder, kakao, dodać śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać, podgrzewając [nie zagotować]. Gdy polewa będzie gładka dodać sok z cytryny i dowolny aromat. Lekko przestudzoną oblać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.09.2013 12:09
przydatny przepis
gacopierz23 13.07.2012 21:25
sokiem z cytryny muszę spróbować
Monika193
Monika193 10.01.2012 19:27
super
matii6 01.07.2011 20:09
fajna,ja robię na margarynie
caroline1983 21.04.2011 19:10
tez robie podobna
Iwona51
Iwona51 01.04.2011 15:51
super
Ela_kocht_gern! 18.03.2011 13:18
mniam :)
alaaa 02.03.2011 20:13
ładna taka błyszcząca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak