Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa tymiankowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
bagietka 1 sztuka
oliwa 4 łyżki
bulion 750 ml
tymianek 2 gałązki
sól do smaku
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa tymiankowa

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę bagietkę i posiekany czosnek. Zalewamy bulionem, dodajemy tymianek. Doprawiamy. Gotujemy kwadrans. Rozbijamy jajka, kiedy zdejmiemy zupę z gazu wlewamy jajka i mieszamy. Podajemy natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

05.04.2013 14:13
fajny pomysł .Mmmm... napewno pyszne
Iwona51
Iwona51 12.09.2011 10:56
super
RenataZ-et 21.01.2011 19:17
Ciekawy pomysł na zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak