Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka duszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kopatka 1 kg
Marynata do mięs pikantna Prymat 1 op.
czosnek 2 ząbki
majeranek 1 łyżka
kostka warzywna 1 szt.
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka duszona

Wymieszać marynatę z oliwą, zmiażdżonym czosnkiem, majerankiem. Dokładnie natrzeć łopatkę mieszanką i zostawić przykrytą w lodówce do następnego dnia. Opiec z dwóch stron, podlać wrzącą wodą, dodać kostkę warzywną i dusić do miękkości, obracając mięso, gdy woda wyparuje podlać wg potrzeb

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 24.04.2011 17:19
to są pyszności domowe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak