Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rataouille

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółta papryka 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
por (białe części) 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
czosnek 4 ząbki
oliwa 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 3 łyżki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rataouille

Papryki pokroić w kostkę, cukinie na plastry, pory na talarki. Czosnek posiekać, jabłka pokroić w kosteczkę. Rozgrzać oliwę, podsmażyć czosnek i pory, wymieszać z papryką i jabłkami, smażyć 10 minut, dodać cukinie i dusić kolejne 10 minut. Dodać pomidory, natkę i zioła. Doprawić. Dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.11.2011 14:13
pyszny przepis !
Smakosz6 02.02.2011 12:05
mniam
Iwona51
Iwona51 15.01.2011 00:12
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak