Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowo-jabłkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1szkl
cukier 1szkl
mak 1szkl
margaryna kostka
proszek do pieczenia łyżeczka
jajko 4
jabłko winne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowo-jabłkowe

Mąke,cukier i mak wsypujemy do miski.Mieszamy.Jabłka myjemy,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Dodajemy do miski z suchymi składnikami ciasta .Margarynę roztapiamy na małym ogniu.Studzimy i wlewamy do miski.Jajka ubijamy i mieszamy z ciastem.Wsypujemy proszek do pieczenia.Ostrożnie ale dokładnie mieszamy.Ciasto wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 50min w temp.160C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak