Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 300 ml
śmietana kremówka 200 ml
gorzka czekolada 1/2 tabliczki
ciemne kakao 1/2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1/4 łyżeczki
brązowy cukier do smaku
olejek waniliowy 1 łyżeczka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada

Czekoladę drobno posiekać. Do garnka wlać śmietankę, mleko, dodać czekoladę, kakao i cynamon. Podgrzewać, aż roztopi się czekolada. Dodać troszkę soli, 2 łyżki ciemnego cukru oraz olejek waniliowy. Chwilę pogotować. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.11.2011 11:59
pycha
Iwona51
Iwona51 15.01.2011 00:13
uwielbiam
ElizaT 14.01.2011 22:52
wyśmienita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak