Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt
bita śmietana 1 paczka
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy

Ugotować budyń, lekko wystudzić. Do wysokich naczyń wykładać po kolei 2-3 łyżki budyniu, następnie zetrzeć na budyń czekoladę, ponownie 2-3 łyżki budyniu oraz czekolada (ścierać na grubych oczkach) Czekolada będzie się topić na jeszcze gorącym budyniu. Na wierzch udekorować bitą śmietaną i zetrzeć na najmniejszej tarce czekoladę. Podawać na zimno po ok. 1 godzinie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak