Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawka i melon z miętową nutą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawka 1 kg
melon 1 sztuka
woda 1/2 litra
cukier 10 dkg
skórka obrana z pomarańczy
pieprz do smaku
świeża mięta 2 pęczki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawka i melon z miętową nutą

Zagotować wodę z cukrem, dodać skórkę z pomarańczy oraz trochę pieprzu i gotować przez minutę. Odstawić, dodać mięte i przykrytą zalewę zostawić na 30 minut. Po ostudzeniu włożyć do lodówki. Melon przekroić na pół, wydrążyć z niego kulki. Truskawki pokroić na połówki. Owoce przełozyć do salaterek, zalać zimnym syropem. Przebrać listkami mięty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 05.06.2011 16:21
Dobre!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak