Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bobu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brak brak brak
brak brak brak
brak brak brak

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bobu

szklanka młodego bobu
ząbek czosnku
łyżka masła
ok. 5-6 łyżek oliwy z oliwek
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Bób ugotować do miękkości z odrobiną soli (posolić, kiedy zacznie mięknąć), następnie obrać z łupinek. Obrany bób miksować z masłem i czosnkiem, powoli dolewając oliwy. Po uzyskaniu gładkiej masy, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Schłodzić. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak