Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 4 szt
jajko 2 szt
mąka 4-5 łyżek
przyprawa uniwersalna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście

Filety kroimy na niewielkie porcje i opruszamy przyprawą uniwersalną. Jajka roztrzepujemy widelcem i dokładnie mieszamy z mąką. Porcje ryby maczamy w cieście z jednej i z drugiej strony, a następnie smażymy na średnim ogniu. Delikatnie przekładamy na drugą stronę, aby ciasto się nie odkleiło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.06.2013 11:18
Co prawda raz tylko taką jadłam ale była smaczna.
M. Monroe 23.12.2012 22:03
pysznie i praktycznie ...
kate.500 25.11.2012 20:41
super pyszna rybka
Cukiereczek13 14.09.2012 15:32
pycha;)
rjustysia 02.07.2012 17:08
chętnie wypróbuję :)
smakowita 21.05.2012 22:23
pyszna
monisia1977 06.02.2012 09:37
pycha
goofy9 29.11.2011 21:04
pięknie wygląda
IKrakowianka 09.11.2011 00:16
super
Kate131 28.08.2011 16:22
lubie taka rybke
MAR3STA 15.01.2011 17:35
uwielbiam rybki;)
aguus 15.01.2011 13:50
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak