Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciemny chleb smażony w jajku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mleko 50 ml
sól 1 szczypta
olej do smażenia
chleb ciemny 2 pełnoziarnisty

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemny chleb smażony w jajku

Wbijamy jajko do głębokiego talerza, dodajemy mleko oraz szczyptę soli i mieszamy widelcem, aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Maczamy kromkę chleba z jednej i drugiej strony i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na małym ogniu, aż jajko się zarumieni.
Idealnie smakują z ketchup’em lub świeżymi pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.06.2013 11:16
Uwielbiam chleb z jajkiem, często robię go na kolację
smakowita 08.05.2012 18:17
super przekąska
leonkot 18.12.2011 13:12
świetny pomysł
pacpaw 15.01.2011 09:48
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak