Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słowackie placki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 2
mleko 2 szklanki
oliwa
żółty ser
czosnek
majonez
ketchup
drożdże 2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Słowackie placki

Sposób wykonania:
Do mąki wbić jajka, wlać mleko i dodać rozkruszone drożdże.
Całość dokładnie wyrobić.
Powstałe ciasto zawinąć w folie aluminiową posmarowana oliwą.
Wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia ciasto podzielić na mniejsze porcje które smażyć placki na rozgrzanym oleju.
Przed podaniem posypać serem oraz posiekanym czosnkiem i polać ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kika100 19.03.2013 12:49
super placki
Norgiusz 09.11.2012 14:16
mniam
Papryczka 31.05.2012 20:48
fajne
dorotka0000025 28.05.2012 13:58
ciekawy pomysl
Habibi 17.05.2012 11:12
Langosz to placek rdzennie umiejscowiony w kuchni WĘGIERSKIEJ - zresztą nazwa brzmi z węgierska ;) Do kuchni słowackiej zawędrował z powodu bliskości narodów...
fictor123 13.05.2012 10:21
super
Piotr-21 05.05.2012 21:56
fajne
IlonaAlbertos 26.04.2012 23:28
Ciekawe.
Iwusia 25.04.2012 23:26
ciekawe
gacopierz23 16.03.2012 18:02
smaczne
RenataZ-et 09.03.2012 22:00
bardzo fajne te placki
Anna152 05.03.2012 18:45
superrrrrr
Maniek2 03.03.2012 12:34
pyszne
joanna77 25.02.2012 19:44
mniam
ewaa 02.01.2012 18:37
pyszne na słowacji nazywaja sie langosze (chyba podobnie się przyrządza)
Dorota59 22.03.2011 22:22
takich nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak