Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

magdalenki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 180 g
jajko 6
cukier puder 150 g
cukier waniliowy
szczypta soli
mąka 180 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: magdalenki

Masło rozpuść i odstaw.
Jajka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym, solą. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko do masy jajecznej. Wymieszaj delikatnie drewnianą łyżką, na koniec dodawaj powoli rozpuszczone masło.
Ciasto przelej do foremek wysmarowanych masłem i oprószonych bułką tartą.
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piecz ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak