Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sufleniki z lodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaka 1 łyżka
gorzka czekolada
masło 20 dag
rym 2 łyżki
sól
jajko 3
cukier 50 dag
lody waniliowe 500 ml
gorzka czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: sufleniki z lodami

Sposób przyrządzenia
Kakao rozpuść w dwóch łyżkach wody, dodaj czekoladę i rozpuść w kąpieli wodnej. Następnie dodaj masło, rum, żółtko i dobrze wymieszaj.

Białka ubij na pianę, dodaj cukier i sól, cały czas ucierając.
Bitą pianę bardzo delikatnie przełóż do masy czekoladowej i wymieszaj łyżką.

Ciasto przelej do foremek na suflety i piecz ok 20 min w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.
Na każdym suflecie połóż gałkę lodów i posyp czekoladą. Podawaj na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak