Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz w maśle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wegorz 1,2 kg
masło 6-7 dag
Dodatki:
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz w maśle

z węgorza ściągnąć skórę rybę wypatroszyć głowę i ogon odciąć mięso pokroić na 6-8 dag kawałki pokrojonego węgorza wypłukać kilka razy w wodzie następnie w osolonej wrzącej wodzie ugotować ugotowane kawałki węgorza polać roztopionym masłem podawać z puree ziemniaczanym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 31.08.2011 15:08
ulalala pychotkaaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak