Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
cebula 1/2
mięso mielone 100 gram
przecier pomidorowy 1 łyzka
ser żółty do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane.

Pieczarki powinny być raczej duże.
Myjemy je, wykrajmy nóżkę tak aby nie uszkodzić kapelusza. Układamy na naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem.
Cebulę kroimy drobno, podsmażamy na odrobinie oleju razem z pokrojonymi nóżkami od pieczarek oraz mięsem. Dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Farszem napełniamy kapelusze pieczarek, posypujemy serem i zapiekamy w nagrzanym piekarniku. Można zapiekać na grillu, na folii żaroodpornej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak