Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga z ryżem i brokułami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
brokuły
mąka
masło
olej
sól
pieprz
panga 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Panga z ryżem i brokułami

Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kilka kropli oleju. Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasion następnie kroimy w kostkę, cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Gotujemy brokuły. Odcedzamy ryż i wrzucamy go na rozgrzaną patelnie dodając pokrojoną paprykę i cebulę. Smażymy około 5 minut. Ugotowane brokuły podsmażamy na maśle. Rybę solimy i pieprzymy z obydwu stron następnie obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzana patelnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 10.02.2011 15:54
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak