Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana wegetariańska.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt.
ryż 1 woreczek
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
przecier pomidorowy
ser żółty do posypania.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana wegetariańska.

Paprykę myjemy, odcinamy \"wieczko\" z ogonkiem i usuwamy pestki.
Pyz gotujemy aż będzie miękki. Pieczarki myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebule drobno kroimy.
Cebule i pieczarki podsmażamy, dodajemy do ryżu, mieszamy. Doprawiamy do smaku sola, pieprzem oraz przecierem pomidorowym.
Gotowy farsz umieszczamy w paprykach, posypujemy serem żółtym, przykrywamy daszkami z ogonkiem. Układamy na naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w nagrzanym piekarniku, aż ser się roztopi. Można zapiekać na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak