Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Necówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 1 kg
polędwica wieprzowa 30 dag
jaja 2 szt
czosnek ząbki 3 szt
bułka czerstwa 1 duża
cebule średnie 2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Necówka

Do mięsa mielonego dodajemy całe jajka, czerstwą bułkę ( wcześniej bułkę moczymy w wodzie lub mleku), rozdrobniony czosnek i przyprawy do smaku ( ja robię na ostro ). Wyrabiamy mięso z w/w składnikami, aż zrobi się jednolita masa. Z masy robimy wałek do którego wkładamy przyprawioną wcześniej polędwiczkę. Tak przygotowaną necówkę wkładamy do formy z blaszki lub siatki. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ( 200st.C ) i pieczemy 90 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak