Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynówka

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 0,5 kg
spirytus 0,5 l
cukier 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynówka

Skorki cytryny zalewamy 0,5 l wrzatku z cukrem, w drugim naczyniu zalewamy pokrojone cytryny spirytusem. Odstawiamy na 24 h w ciemne miejsce. Nastepnie zlewamy i mozemy odsaczyc przez gaze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak