Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z nutellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
masło 10 dag
mąka 30 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1\\2 szkl
cukier 20 dag
nutella 25 dag
czekolada gorzka 10 dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z nutellą

Ubijamy jajka z cukrem, aż uzyskają wygląd gęstej śmietany.
Dodajemy przesianą mąkę i masło roztopione ciągle ubijając. Do mleka dodajemy proszek i mieszamy szybko, wlewamy do ciasta. Czekoladę kroimy na małe kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką. Smarujemy formę masłem i posypujemy mąką. Wykładamy ciasto do blaszki. Łyżką wykładamy nutellę na wierzch. Widelcem roztrzepujemy nutellę ruchami okrągłymi (od góry do dołu).
Pieczemy w temperaturze 180° przez 35-40 minut.
Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak