Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z galaretki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 2 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
sok z cytryny
cukier 2\\3 szkl
listki mięty

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z galaretki

Truskawki przekroić na połówki, włożyć do garnka i podgrzać do puszczenia soku. Wyjąć na sito wycisnąć sok. Żelatynę rozpuścić w małej ilości soku. Dodać do soku i wymieszać. Doprawić sokiem z cytryny i cukrem. Do formy na babkę włożyć parę listków mięty. Wlać galaretkę i schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak