Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z pieczarkami w cieście.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
pieczarki 5 szt
jajko 2 szt
mleko 1/2 szkl
mąka wg. potrzeby
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z pieczarkami w cieście.

Pierś z kurczaka roimy na drobne kawałki, pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno siekamy.
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy mikserem, dodajemy żółtka i mleko dalej miksując. Na tym etapie do ciasta dodajemy przyprawy wg. uznania - sól, pieprz, curry (opcjonalnie). Na końcu dodajemy mąkę w takiej ilości, aby ciasto było gęstsze niż na naleśniki.
Do ciasta dodajemy kurczaka, pieczarki i cebule, wszystko dokładnie mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu tak jak placki ziemniaczane.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak