Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto serowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier biały 10 dag
olej 8 łyżek
mleko 1,5 % 7 łyżek
mąka pszenna 35 dag
proszek do pieczenia 1-2 łyżeczki
sól 1 szczypta
twaróg 20 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto serowe

Twaróg po odciśnięciu z nadmiaru wody należy włożyć do miski i utrzeć z białym cukrem, mlekiem oraz olejem. Mąkę pszenną należy wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać szczyptę soli, następnie przesiać przez sito do masy twarogowej. Wszystkie składniki należy szybko zagnieść, owinąć filią aluminiową i wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Po kilku godzinach rozwałkować je, przełożyć na standardową blachę i piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 10.02.2014 00:12
fajne ciasto
IKrakowianka 26.04.2013 21:47
super ciasto
Katarzyna/kate1980 23.05.2012 21:47
wspaniałe
Krzysztof42 07.01.2012 18:39
mniam
gottrina 12.11.2011 10:17
bardzo smaczne ciasto, polecam
pioge7 27.03.2011 11:04
oryginalny przepis :)
Iwusia 23.09.2010 11:37
Mniam ... muszę sobie zrobić takie ciacho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak