Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski krajane do rosołu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
jajko 1 sztuka
woda 200 mililitrow
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kluski krajane do rosołu

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól i jajko , powoli dolewamy wode wyrabiając ciasto, zagniatamy, ciasto wałkujemy kroimy na paski szerokości 2,5 cm kroimy w cieniutkie paseczki, gotujemy w osolonej wodzie , 3 minuty od momentu wypłynięcia podajemy z rosołem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak