Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka gotowana w mleku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
sól
cukier
brukselka 650 g
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka gotowana w mleku

Brukselkę opłukać, zalać wrzącą wodą, osolić, gotować 5 minut i odcedzić. Brukselkę zalać gorącym mlekiem, uzupełnić płyn wodą, tak by przykrywał brukselkę, osolić, dodać szczyptę cukru, łyżkę masła i gotować 20 minut. Brukselkę odcedzić, opłukać wrzątkiem i osączyć. Bułkę przesmażyć na maśle i polać brukselkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak