Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka muszkatołowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1/2 litra
Gałka muszkatołowa cała Prymat 2 szt
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka muszkatołowa

Gałkę zetrzeć, miód rozmieszać w 2 szklankach wody, zagotować, zszumować i ostudzić.
Małymi porcjami cały czas mieszając, wlewać spirytus, dodać startą gałkę, wymieszać i odstawić w ciemne miejsce na 4-5 miesięcy. Po tym czasie nalewkę przefiltrować, dodać umyte i osuszone rodzynki i odstawić na kolejne 6 miesięcy.
Czeka sie długo na tę nalewkę, ale uwierzcie naprawdę warto!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 06.08.2011 08:21
fajna nazwa:)
MAR3STA 17.01.2011 18:11
super grzaniec;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak