Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp w złocistej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
cytrynka 1 cała
mąka kukurydziana 3-4 łyżki
olej do smażenia
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: karp w złocistej panierce

karpia sprawić i pokroić w dzwonki , ułożyć w naczyniu, obłożyć plastrami sparzonej i pokrojonej cytryny, przykryć i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na noc w chłodne miejsce.
Zdjąć plastry cytryny, wypłukać i osuszyć dzwonki, posypać sola i pieprzem do smaku, odstawić na 30 minut, obtoczyć każdy dzwonek karpia w mące kukurydzianej i smażyć na złoty kolor, przykryć i poddusić jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 20.01.2011 20:50
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak