Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 6 sztuk
filety rybne 80 dkg
jajko 2 sztuki
mleko 250 ml
cebula 2 sztuki
mąka 1 łyżka
olej 2 łyżki
cytryna 1 sztuka
oliwki 6 sztuk
pieprz do smaku
sól do smaku
liście sałaty
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z pomidorami

W naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem wyłożyć połowę filetów. Skropić sokiem cytrynowym, posolić. Ułożyć na nich pomidorymi pokrojone w plastry, potem przykryć resztą filetów. Jajka roztrzepać z mąką, dodać mleko, drobno posiekaną cebulkę, olej i natkę. Zalać tym ryby. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 230 stopni. Podawać na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 16.08.2011 19:36
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak