Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczki po rumuńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczki 4 sztuki
pomidor 4 sztuki
bryndza 10 dkg
olej 60 ml
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczki po rumuńsku

Kabaczki pokroić w plastry, posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i ułożyć w nim warstwy kabaczka i pomidora, pokrojonego w plastry. Na wierzchu ułożyć bryndzę pokrojoną w kostkę. Skropić roztopionym masłem i zapiec w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 20.01.2012 21:40
fajne danie
RenataZ-et 29.12.2011 11:53
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak