Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1,5 szklanki
bulion 700 ml
sezan 10 dkg
jajko 2 sztuki
żółty ser 10 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dkg
oliwa 3 łyżki
bazylia
tymianek
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ryżowe

W bulionie ugotować ryż, osączyć go. Starty na tarce ser dodać do ryżu, dodać również jajka i bułkę tartą , zagnieść ciasto, dodać zioła i przyprawy. Formować placuszki, obtaczać w sezamie i smażyć na oliwie. Podawać posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.09.2011 10:18
pycha
IKrakowianka 30.08.2011 07:16
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak