Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100g/1 torebka
szpinak świeży 1 opak
czosnek 2 ząbki
pieprz
przyprawa uniwersalna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż ze szpinakiem

Na patelni z oliwą podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy opłukany szpinak, doprawiamy pieprzem i przyprawą uniwersalną i dusimy przez kilka minut.

Dodajemy ryż, mieszamy i zalewamy szklanką wody. Gotujemy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.

Gotujemy do momentu aż ryż zmięknie, w razie potrzeby dodając więcej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak