Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z wędzonego łososia z musztardą francuską

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony 150 g
ogórek konserwowy 2 szt
cebula 1 szt
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
sok z cytryny
oliwa
plasterki cytryny do dekoracji
pieprz
kapary 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z wędzonego łososia z musztardą francuską

Łososia, ogórki i cebulę siekamy w kosteczkę.

Na półmisku układamy porcję posiekanego łososia a dookoła kupeczki posiekanego ogórka, cebuli i kaparów. Na środku łososia kładziemy łyżkę musztardy francuskiej.

Całość skrapiamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, oprószamy pieprzem i dekoryjemy plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 08.02.2012 13:16
Wygląda pięknie :) ładne połączenie kolorów z cytryną i ogórkiem :)
Mati13 21.05.2011 15:54
ciekawe
IlonaAlbertos 30.04.2011 12:57
Apetycznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak