Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczywo czosnkowe z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 gram
czosnek 3-4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku
ser żółty
bagietka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczywo czosnkowe z grilla

Czosnek rozgnieść. Masło najlepiej jest utrzeć mikserem do białości, dołożyć zgnieciony czosnek, sól, pieprz, oregano.
Bagietkę bądź chleb pokroić na grubsze kromki i posmarować je z jednej strony utartym masłem.
Kanapki ułożyć na rozgrzanym grillu, delikatnie podpiec, a na koniec cienko posypać startym na tarce serem żółtym.

Można tak przygotowane kanapki zapiec również w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 20.02.2012 20:23
apetyczne
manaika 27.01.2012 09:30
ju? wiem, ?e jest pyszne;)
manaika 27.01.2012 09:30
ju? wiem, ?e jest pyszne;)
gacopierz23 11.12.2011 12:04
smaczne
Wafelek2601 14.10.2011 09:11
mniam
RenataZ-et 03.10.2011 09:56
ale pyszności
aacaac 28.09.2011 08:24
lubię
Justa32 28.08.2011 11:18
pyszne
Teresa15 18.07.2011 18:30
Mmmmm...Ale jestem głodna...
jolajka 29.05.2011 18:19
tak tak pychota
Tomasz17 25.04.2011 20:24
pyszne
FAFIK 28.01.2011 09:12
Pychota
Ania67 24.01.2011 08:17
Mmmmniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak