Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 3/4 kostki
ckier 1 szkl.
kakao 2 łyżki
woda 5 łyżek
mleko w proszku 25 dkg.
suszone śliwki 10 dkg.
orzechy włoskie 5 dkg.
herbatniki 20 dkg.
tłuszcz do formy 1 -2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Margarynę, kakao, wodę podgrzewać aż do rozpuszczenia wszystkich składników. Odstawić z ognia, dodać przesiane mleko w proszku, pokruszone herbatniki, pokrojone śliwki i orzechy. Dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do płaskiej formy wysmarowanej tłuszczem, odstawić do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 05.01.2012 15:09
bardzo smaczny polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak