Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinaku, szynki parmeńskiej i żurawiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 opak
szynka parmeńska 3 plastry
cebula czerwona
pomarańcza
sok z połówki cytryny
miód 1 łyżka
żurawina
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinaku, szynki parmeńskiej i żurawiny

Szpinak płuczemy, suszymy i układamy na półmisku.

Na wierzchu posypujemy porwaną na kawałki szynką parmeńską, cebulą pokrojoną w półksiężyce,kawałkami pomarańczy oraz suszoną żurawiną.

Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny i miodem i polewamy sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 04.10.2011 16:07
zjadłabym z miłą chęcią
PaniMISIOWA 24.07.2011 12:25
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak