Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory i pomidory - do makaronu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 4 duże
pomidory 4 duże
ziemniaki 70 dag małych
cebula
oliwa
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Pory i pomidory - do makaronu

Wszystkie warzywa dokładnie umyć, ziemniaki i cebulę obrać, pomidory sparzyć i zdjąć skórkę. Cebulę pokroićw drobną kostkę, zeszklić na kilku łyżkach oliwy, ziemniaki pokroić w cienkie plastry, dodać do zeszklonej cebuli, dusić aż staną się lekko twarde. Pomidory pokroić w kostkę, dodaćdo ziemniaków, dusić aż staną sięmiękkie. Pora pokroić w krążki, dodać do warzyw, dusić chwilę, aż zmiękną. Dodaćsól, pieprz i majeranek do smaku. Podawać do makaronów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak