Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebule 2 szt
pieczarki 0,5 kg
jajko 10 szt.
natka pietruszki 2 pęczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
masł 10 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane

Jajka ugotować na twardo,przeciąć w skorupkach na 2części.Ostrożnie wybrać jajka ze skorupek.Jajka drobno posiekać,pieczarki zetrzeć na grubej tarce,cebulę posiekać i smażyć na maśle przez 3min. dodać utarte pieczarki i drobno posiekaną natkę,doprawić dodać jajka i całość wymieszać.Wypełnić Skorupki tak aby masa lekko wystawała ponad Skorupkę.Wierzch posypać tartą bułką resztę masła rozgrzać i układać jajka tak aby skorupki były na górze smażąc aż bułka tarta się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak