Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy cebulowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1|2szkl
mleko 1|2szkl
jajko 1
cebule 2,3
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy cebulowe

Jajko ubijamy ,dodajemy mleko,sól,pieprz.Stopniowo wsypujemy mąkę i wyrabiamy ciasto,które powinno mieć konsynstencje gęstej śmietany.Cebulę obieramy ,kroimy w cienkie krązki,a następnie rozdzielamy na pojedyńcze pierścienie.Za pomocą widelca zanurzamy pierścienie w cieście i smażymy na gorącym oleju z obu stron,aż nabiorą złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 14.01.2011 12:37
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak