Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z kapusty włoskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska średnia główka
jajko 2
cebula duża
mąka krupczatka 1|2szkl
olej
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Z kapusty włoskiej

Kapustę myjemy,kroimy na ćwiartki,odkrawamy głąb i grube nerwy.Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Wyjmujemy osączamy,studzimy i odciskamy z wody.Cebulę obieramy i razem z kapustą drobno kroimy.Do kapusty z cebulą dodajemy jajka i mąkę,doprawiamy solą i pieprzem.Wyrabiamy.Z masy formujemy kotlety,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 25.09.2012 22:00
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak