Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z rozmarynem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
biała fasolka 30 dkg
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
rozmaryn
śmietana 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z rozmarynem

Fasolę namoczyć na całą noc. Na drugi dzień zagotować bulion i wrzucić do niego fasolę i marchew pokrojoną w grubą kostkę. Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać do zupy, zupę doprawić. Rozgnieciony czosnek dodać do zupy. Część posiekanego rozmarynu wrzucić do garnka. Śmietanę wymieszać z octem i dodać do zupy. Zupę ozdobić rozmarynem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 15.07.2012 22:27
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak