Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety fasolowe z pestkami dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5kg
obrane pestki z dyni 2łyżki
jajko 2
troche roztartego majeranku
pieprz
sól
cebula
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety fasolowe z pestkami dyni

Fasolę wkładamy do gorącej wody,moczymy 5godz.Nastepnie gotujemy w tej samej wodzie do miękkości.Odcedzamy.Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju.Fasolę mielimy,dodajmey pestki dyni,cebulę,jajko,majeranek,pieprz,sól i tartą bułkę tylko tyle aby kotlety niebyły zbyt twarde.Z masy formujemy podłużne kotlety ,panierujemy w jajku i bułce tartej.Krótko smażymy na oleju.Delikatnie przewracamy na drugą stronę(są kruche) i smażymy na złoty kolor.Podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak