Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab ze śliwką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
suszone śliwki kalifornijskie 20 dkg
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz 4 ziarenka
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab ze śliwką

Do przegotowanej wody dodać przyprawy i 5 śliwek. Schab włożyć do tej zalewy i odstawić na całą dobę. Po tym czasie mięso wyjąć, ponakłuwać w 2 miejscach ostrym nożem, szpikulcem wydrążyć tunel, do którego należy włożyć śliwki. Mięso natrzeć czosnkiem, solą i czerwoną papryką. Skropić olejem. Piec w naczyniu żaroodpornym przez godzinę w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.11.2011 10:51
super
Ewelina38 25.08.2011 13:55
pyszności :)
Seba 27.07.2011 09:55
smaczne
Rique 05.05.2011 22:09
mmm pyszne..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak