Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa przekąska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki czerwone 2
papryki zielone 2
papryki żółte 2
czosnek 3ząbki
cebula
koncentrat pomidorowy 2małę puszki
kieliszek białego wina
olej 4łyżki
pieprz
sól
oregano 1|2łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa przekąska

Ogórki myjemy,obieramy,przekrawamy wzdłuż na pół i wydrążamy nasiona.Papryki myjemy ,usuwamy gniazda nasienne,miąższ kroimy w kostkę.Cebulę siekamy,czosnek miażdżymy.Smażymy na oleju,wsypujemy paprykę i dusimy kilka minut.Dodajemy koncentrat i wino ,doprawiamy i dusimy 15min.Zdejmujemy z ognia,dodajemy ser i mieszamy.Ostudzonym farszem napełniamy ogórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak