Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo-rabarbarowy smakołyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 20 dkg
cukier 2 łyżki
gorzka czekolada 10 dkg
masło 5 dkg
jajko 2 sztuki
cukier 6 łyżek
mąka 8 dkg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-rabarbarowy smakołyk

Masło z czekoladą roztopić w kąpieli wodnej. Białka ubić z solą, dodać cukier i ubijać. Następnie dodać żółtka, wymieszać, dodać ostudzoną czekoladę oraz mąkę. Mieszać aż wszystko dokładnie się połączy. Rabarbar wymieszać z cukrem. Natłuszczone foremki do połowy wypełnić masą czekoladową, następnie ułożyć rabarbar, wcisnąć, i zalać masą. Piec w temp. 160 stopni przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.05.2011 00:37
smaczne
Motorek 26.05.2011 00:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak