Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 5 dkg
mielone migdały 1 łyżka
żółtko jajek 1 sztuka
cukier puder do smaku
likier kawowy 4 łyżki
masło do formy
mielone migdały do posypania
jajko 1 sztuka
cukier puder
czekolada 10 ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding czekoladowy

Piekarnik nagrzać do 220 stopni. W kawałka folii aluminiowej wyciąc serce takiej wielkości, żeby zmieściło się w foremce. 2 foremki wysmarować masłem i posypać migdałami. Do miseczki włożyć połamaną w drobną kosteczkę czekoladę oraz masło. Miskę umieścić na gotującą się wodą i stale mieszając roztopić masło i czekoladę. Ubić żółtko i jajko na puszysty krem. Wymieszać z masą czekoladową, dodać migdały i likier. Wlać do foremek i piec przez 10 minut w piekarniku. Po upieczeniu przyłożyć do każdego deseru serce, posypać mocno cukrem pudrem. Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 17.01.2012 11:33
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak